Ingrediënten voor 4 à 6 personen
♣ 550 gr Broccoli
♣ 700 gr Kipfilet, in stukjes gesneden
♣ 1 pak (à 700 gr) Aardappelschijfjes, voorgekookte
♣ 2 blikken (à 400 gr) Kippenragout (of kies een andere ragout naar smaak)
♣ Kerriepoeder
♣ Kaas, oude geraspte
Bereidingswijze
Eerst ga je het vlees marineren.
Doe een flikke scheut olie in een kom met een grote eetlepel kerrie en peper en zout
Laat in deze marinade de kipfilet stukjes minimaal 2 uur marineren.
Zet een pan op middelmatig vuur en bak de kipfilet, totdat het niet meer rauw is
(maar niet te lang bakken, want het moet ook nog de oven in en anders wordt de kip te gaar).
Maak de broccoli schoon en doe de roosjes in kokend water en kook het 3 à 4 minuten.
Verwarm de ragout even in een pannetje op, zodat het wat vloeibaarder wordt.
Vet de ovenschaal in met olie en bedek de bodem met aardappelschijfjes,
strooi een beetje zout op de aardappelschijfjes.
Doe de stukjes kipfilet en de stukjes broccoli in de ovenschaal.
Giet de ragout erover en leg hier de overige aardappelschijfjes boven op.
Strooi nog wat kerriepoeder over de aardappelschijfjes en strooi dan de geraspte kaas erover heen.
Doe de schaal in een voorverwarmde oven op 220ºC voor 20 minuten.