♣ Cake ♣
Dit is het recept voor een gewone cake, maar je kunt recept ook goed gebruiken voor een taartbodem
Ingrediënten
5 Eieren
250 Boter
250 gram Witte Basterdsuiker of Fijne kristalsuiker
250 gram Koopmans Bakkers Cakemeel*
2 zakje Vanillesuiker
Boter en bloem om de bakvorm in te vetten

* Mocht je geen Koopmans Bakkers cakemeel vinden, dan kan het ook met een andere cakemeel.
   Je moet alleen opletten dat je zelf eieren, suiker, boter moet toevoegen. Dus dat je echt alleen maar de cakemeel hebt.


Bereidingswijze
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, geef de boter minimaal 2 uur de tijd om zacht te worden
(je kunt de boter ook de avond ervoor uit de koelkast halen en op een bord leggen).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Je kunt ook bakpapier op de bodem doen.
Zet het bakblik met de bodem op bakpapier en omtrek de bodem met een potlood.
Knip de vorm uit en controleer of de vorm past.
Het bakpapier moet net niet de randen raken, anders kan de onderkant van de cake beschadigd raken.
Vet de zijkanten van bakvorm in en bestuif het met bloem.

Als de boter helemaal zacht is, klop je het met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Doe nu de 250gr witte basterdsuiker erbij en mix het tot het een gladde massa is.

Voeg nu ook de 2 zakjes vanillesuiker toe en mix door de gladde massa.

Mix er één voor één de eieren door.
Als alle eieren erin zitten, klop het dan ongeveer 5 minuten op de hoogste stand tot een glad cakebeslag.

Voeg nu de 250gr cakemeel toe en mix het tot een glad cakebeslag.
Als je een smaak wilt toevoegen, bijv. de aroma flesjes van Dr.Oetker, Kun je die nu toevoegen. Schep het cakebeslag in de cakevorm.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180°C.
Bak de cake in 45–60 minuten gaar en goudbruin.
vanaf ongeveer 40 minuten ga ik de cake controleren met een sateprikker,
als de prikker helemaal schoon uit de cake komt is de cake klaar. De bovenkant mag nog wel een klein beetje zacht aan voelen.
Verwijder de cakevorm en laat de cake op een rooster afkoelen.