♣ Escalope de Veau met tomatensaus en Port Salut ♣

Ingrediënten voor 4 personen
2 grote Uien
Olijfolie
2 pakken Tomaten, gezeefde
Djahé (gemberpoeder)
2 teentjes Knoflook
Zout
Peper
Suiker
Oregano
Tabasco
Paneermeel
4 Schnitzels (kalfs of varkens lapjes)
2 pakjes Port Salut plakjes
Tagliatelle ±80gr. p.p.

Bereidingswijze
De uien in kleine stukjes snijden en in olijfolie glazig bakken.
Gezeefde tomaten, tabasco, zout, peper, 2 teentjes knoflook, djahé,
suiker en oregano bij de uien doen en zachtjes laten pruttelen.

Strooi een klein beetje zout en peper op de schnitzels, doe in aparte diepe borden,
één los geklopt ei en in het andere bord de paneermeel.
Doe de schnitzels eerst in het ei en dan in het paneermeel.
Bak zo om en om, niet te lang want ze gaan nog de oven in.
Leg de schnitzels trapgewijs in een overschaal, de Port Salut in plakjes erover
en dan de saus erover gieten.

Dek de oven schaal af met aluminiumfolie en doe de schaal 30 minuten op 180°c in de oven.
Eet smakelijk!