Het oudste gedrukte Nederlandse kookboekje, uit 1514: "Een notabel boecxken van cokeryen", daarin staat het recept ghecloven nonnen.
Waarschijnlijk heeft het recept zijn naam te danken aan de witte eierhelften met de geelbruine vulling.
Neem maar een nonnengezichtje voor je met een witte kap. In de zestiende eeuw waren specerijen ontzettend duur, dus dit recept werd vermoedelijk toenertijd gegeten door de welvarende huishoudens gember, saffraan en kanaal
Ingrediënten
♣ 8 Eieren
♣ 1/2 tl Mosterd
♣ 1 el romige Saladedressing of Mayonaise
♣ 1 snufje Paprikapoeder
♣ Peper en Zout naar smaak
Bereidingswijze
Leg de eieren in een pannetje net onder water.
Breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan, haal van het vuur en laat de eieren 10-12 minuten in de pan liggen.
Haal uit het water en laat ze afkoelen.
Pel de eieren en snijd ze door de lengte in tweeën.
Haal het eigeel eruit en meng dit met de mosterd, saladedressing en de zout en peper.
Meng tot een glad geheel.
Vul elk half ei met het mengsel en bestrooi met wat paprikapoeder.
Eet smakelijk!