♣ Guacamole ♣
Ik ben lang opzoek geweest naar een recept voor pure guacamole.
Ik zie veel recepten met tomaat of rode peper erin, maar ik wilde eigenlijk zo weinig mogelijk toevoegen.
Ik heb geprobeerd om de guacamole zo puur mogelijk te houden en dat je echt het belangrijkste ingrediënt proeft: Advocado!

Ingrediënten
3 Advocado (zo zacht mogelijk, dus zo rijp mogelijk)
½ Ui, rode
½ Citroen, sap
2 à 3 Knoflooktenen
Peper
Zout
Tabasco

Bereidingswijze
Snij de advocado's over de lengte doormidden en verwijder de pit.
Lepel het vruchtvlees uit de schil.
Doe hier het sap van de ½ citroen bij, dit voorkomt het verkleuren van de advocado en geeft een frisse smaak.
Pureer nu de advocado's met citroen, het mag best nog wel een beetje grof zijn.
Snij de ½ rode ui en 2 à 3 knoflooktenen fijn en voeg die bij de advocado.
Doe er naar smaak peper, zout en tabasco bij.
Pureer de toegevoegde ingrediënten door de advocado.
Nu moet je proeven, misschien nog wat zout/paper/tabasco/citroen erbij.
Als je tevreden bent over de smaak, dan doe je de guacamole in een schaaltje
en totdat je het nodig heb zet je het in de koelkast afgedekt.
Schrik niet als de advocado een beetje verkleurt is als je het uit de koelkast haalt
Hussel het even door met een vork of lepel.
Eet smakelijk!