Ingrediënten voor 4 personen
♣ 500 gr Kipfilet
♣ 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (marinade)
(dit product koop ik bij o.a. C1000, Albert Heijn, Jumbo)
♣ Sperziebonen 1 grote zak
♣ 6 Aardappelen
♣ 4 Tomaten
♣ Knoflook
♣ 1 ui
♣ 4 theelepels olie
♣ 1 snufje peper en 1 snufje zout
♣ tomatenpuree (potje)
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en was het met citroen,
goed laten uitlekken en dan in een schaal leggen. Snij de knoflook en de ui in stukjes.
Meng deze ingrediënten met de kipfilet en doe er 2 theelepels olie bij.
Voeg de tomatenpuree en de faja Lobi marinade toe aan de kipfilet en goed mengen.
Laat deze kipfiletmarinade een nacht staan in de koelkast.
Na een nacht haal je het eruit.
Snij de sperziebonen en kook deze beetgaar (niet helemaal zacht).
Snij de aardappelen in kleine stukjes.
Snij de tomaten klein en doe deze in een bakje.
Voeg wat peper en zout toe en meng dit.
Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet
en voeg deze toe aan de stukjes tomaat en aardappelen.
Verhit wat olie in de koekenpan.
Voeg de kipfilet met marinade toe en zet het vuur matig hoog.
Roer de kipfilet de eerste 5 minuten op middelhoog vuur,
voeg daarna de sperziebonen en tomaatjes samen met de aardappels toe.
Laat het nog 60 minuten zacht pruttelen tot de aardappelen zacht zijn.
Hou het goed in de gaten want het moet niet te zacht zijn.
Dit serveert u met rijst...
Eet smakelijk!
Bron: www.allrecipes.nl