gebruik een ronde ovenschaal, van ongeveer 26 cm diameter en 10 cm diep Ingrediënten
Voor de saus:
♣ 1 Ui, grote fijngehakte
♣ 2 tenen Knoflook
♣ 2 x 400g Tomaten, gepelde
♣ 2 x Tomatenpurree (kleine blikjes)
♣ Olijfolie
♣ Zout (naar smaak)
♣ Tabasco (naar smaak)
♣ Chilipoeder (naar smaak)
♣ 1 Paprika (als je dat lekker vindt) Voor de vulling:
♣ 1x blik Kidneybonen, rode à 425ml
♣ 1x blik Maïs à 425ml(vindt zelf de maïs van Bonduelle Crispy Maïs erg lekker)
♣ 250gr Cheddar of kaas van uw keuze, geraspte
♣ 8 zachte bloemtortilla's
♣ 500gr Rundergehakt
Bereidingswijze
Voor de saus
Snij van de ui de kop en kont eraf (Let op! niet teveel eraf snijden).
Pel de bruine schil eraf.
Ik verwijder altijd de buitenste laag van de ui,
doet dat door over de lengte een ondiepe inkeping te maken (Let op! dat je alleen maar de buitenste laag insnijd).
Nu kun je de buitensten laag en ook het witte vliesje verwijderen.
Snij de ui in de lengte door, dus van kop naar kont.
en haal het ui fijn en pers de knoflook uit.
Verhit olie in een hapjespan op matig vuur en voeg de ui en knoflook toe.
Bak de ui en knoflook tot het glazig wordt, dus niet bruin.
Halveer de paprika in de lengte en verwijder zaad en zaadlijsten (het wit). Snij de paprika hierna door tot je kleine blokjes overhoud en voeg deze toe in de hapjespan. Voeg het zout toe en kook zachtjes gedurende 15 minuten. Once soft, add the chopped coriander stalks. Eenmaal zacht, voeg de gehakte koriander stelen. 3.Add the canned tomatoes, then swill the cans out with water and add this too. Voeg de tomaten uit blik, dan is de spoeling de blikken met water en voeg dit ook. Spoon in the ketchup and let things come to a simmer for about 10 minutes, leaving the sauce to cook while you get on with preparing the filling. Lepel in de ketchup en laat dingen komen aan de kook voor ongeveer 10 minuten, waardoor de saus te koken terwijl je met het voorbereiden van de vulling. 4.To make the filling, mix the drained beans and sweetcorn in a bowl. Voor de vulling, meng de uitgelekte bonen en mais in een kom. Add most of the grated cheese, reserving some to sprinkle on the top of the lasagne at the end, and mix together. Voeg de meeste van de geraspte kaas, bewaar wat te besprenkelen op de top van de lasagne op het einde, en mengen. 5.Start to assemble the lasagne by spooning about a third of the sauce into the bottom of your ovenproof dish and smearing it about. Start om de lasagne samenstellen door lepelend ongeveer een derde van de saus op de bodem van uw ovenschaal en vegen het over. Layer on two tortillas, overlapping them slightly, so that they cover the sauce. Laag op twee tortilla's, overlappende ze iets, zodat ze de saus te dekken. 6.Add one-third of the beans and cheese mixture, covering the tortillas, and then about one-quarter of the remaining sauce and cover with another two tortillas. Voeg een derde van de bonen en kaas mengsel over de tortilla's, en dan ongeveer een kwart van de rest van de saus en dek af met nog twee tortilla's. 7.Repeat the process with another one-third of beans and cheese, and some more sauce, before layering on another two tortillas. Herhaal het proces met een ander een derde van de bonen en kaas, en wat meer saus, voordat laagjes op een andere twee tortilla's. 8.Finally, add the last layer of beans and cheese, nearly all of the remaining sauce and cover with the last two tortillas. Voeg tenslotte de laatste laag van de bonen en kaas, bijna alle van de rest van de saus en dek af met de laatste twee tortilla's. Spread the very last bit of sauce over the tortillas and sprinkle with the remaining cheese. Spreid het allerlaatste beetje saus over de tortilla's en bestrooi met de rest van de kaas. Verwarm de oven voor op 200C/Gas 6. 9.Bake in the oven on a baking tray for 30 minutes, then let the lasagne rest for a good 10–15 minutes. Bak in de oven op een bakplaat gedurende 30 minuten, dan laat de lasagne rust voor een goede 10-15 minuten. 10.To serve, slice the lasagne like a pizza and eat with guacamole or avocado salsa. Om te serveren, snijd de lasagne, zoals een pizza en eet met guacamole of avocado salsa.