♣Papardelle♣
|
![]() Het zijn lange brede linten, van meer dan 1 centimeter breedte. Papardelle komt vermoedelijk uit de regio Toscane. Het woord papardelle komt waarschijnlijk van het Italiaanse pappare, wat opslokken of naar binnen werken betekent.
|
♣Macaroni♣
|
water. Deze wordt onder hoge druk door een matrijs geperst. De elleboogjes krijgen deze typische kromme vorm doordat de pastasliert middels een scheefgeplaatste ring aan een zijde wordt afgeremd. In Vlaanderen wordt de naam macaroni gebruikt voor lange, rechte, holle pastastengels, die beduidend dikker zijn dan spaghetti. Door hun buisvorm houden ze meer spoelwater vast en koelen ze beter af, zodat ze beter geschikt zijn voor koude schotels dan de spaghetti. De pasta in elleboogjesvorm die in Nederland macaroni wordt genoemd, bestaat in Italië niet. Daar is macaroni (maccheroni) een korte pastasoort. |
♣Spaghetti♣
|
![]() gerechten kunnen worden gemaakt. Vermoedelijk is spaghetti ontstaan onder invloed van de Arabieren tijdens de Arabische overheersing van Sicilië. Daarvoor bestond er slechts verse pasta met ei, die niet lang bewaard kon worden. Spaghetti gold in het verleden als een Siciliaans gerecht. Volgens sommigen heeft Marco Polo het recept van spaghetti meegenomen uit het Chinees Keizerrijk. De Italianen zijn trots op hun regionale recepten. Naast de Spaghetti Milanese en Napolitana is de bekendste variant zeker de Spaghetti Bolognese, hoewel een Italiaan het vaak met tagliatelle zal eten. De naam spaghetti komt van het Italiaanse spaghetto waar het een meervoudsvorm van is. Spaghetto bindgaren is het verkleinwoord van spago dat bindtouw betekent. Letterlijk vertaald, betekent spaghetti dus bindtouwtjes. |