♣Papardelle♣
PapardellePapardelle (of papparelle) is een Italiaanse pastasoort.
Het zijn lange brede linten, 
van meer dan 1 centimeter
breedte.
Papardelle komt vermoedelijk uit de regio Toscane.
Het woord papardelle komt waarschijnlijk van het Italiaanse
pappare, wat opslokken of naar binnen werken betekent.


♣Macaroni♣
MacaroniMacaroni is een pastagerecht, gemaakt van tarwegriesmeel en
water. Deze wordt onder hoge druk door een matrijs geperst.
De elleboogjes krijgen deze typische kromme vorm doordat de
pastasliert middels een scheefgeplaatste ring aan een zijde
wordt afgeremd. In Vlaanderen wordt de naam macaroni
gebruikt voor lange, rechte, holle pastastengels, die beduidend
dikker zijn dan spaghetti
. Door hun buisvorm houden ze meer
spoelwater vast en koelen ze beter af, zodat ze beter geschikt
zijn voor koude schotels dan de spaghetti.
De pasta in elleboogjesvorm die in Nederland macaroni wordt
genoemd, bestaat in Italië niet. Daar is macaroni (maccheroni)
een korte pastasoort.

♣Spaghetti♣
SpaghettiSpaghetti is een ronde pastasliert, waarmee typisch Italiaanse
gerechten kunnen worden gemaakt. Vermoedelijk is spaghetti
ontstaan onder invloed van de
Arabieren tijdens de Arabische
overheersing van
Sicilië. Daarvoor bestond er slechts verse
pasta met ei, die niet lang bewaard kon worden. Spaghetti
gold in het verleden als een Siciliaans gerecht.
Volgens sommigen heeft Marco Polo het recept van spaghetti
meegenomen uit het
Chinees Keizerrijk.
De Italianen zijn trots op hun regionale recepten. Naast de
Spaghetti Milanese en Napolitana is de bekendste variant zeker de
Spaghetti
Bolognese
, hoewel een Italiaan het vaak met tagliatelle zal eten.
De naam spaghetti komt van het Italiaanse spaghetto waar het een meervoudsvorm
van is. Spaghetto bindgaren is het verkleinwoord van spago dat bindtouw betekent.
Letterlijk vertaald, betekent spaghetti dus bindtouwtjes.